Bekanta dig med den värld du vill bli en del av

Jag hör många följare och coachingklienter säga exakt samma sak: “jag vet att jag skulle vilja ha mer frihet över min tid, och drömmer om att kanske starta något eget men jag vet inte var jag ska börja?”

Det ska vi råda bot på nu, men först vill jag reda ut ett missförstånd. Många verkar nämligen tro att vägen mot drömmarna måste innebära ett stort, dramatiskt och riskfyllt steg åt exakt rätt håll. Men precis som att du inte bara byter jobb hux flux från en dag till nästa som anställd, är “förverkliga drömmar” eller “starta eget” inte heller något som sker i ett enda jättesteg utan förberedelse.

Istället är en jättebra start att bara vara lite mer nyfiken på den värld du vill närma dig. Och det går utmärkt att ta pyttesmå steg!

Här är 3 konkreta förslag på var du kan börja:


🎧 Lyssna på en lättsam podd om företagande. Jag rekommenderar tex @marieforleo podcast. De flesta avsnitt är under 10 min, och är egentigen bara ljudet från hennes youtubeklipp om företagande, varvat med intervjuer med inspirerande människor. Ett annat poddtips är Chill & Prosper med @denisedt Lyssnar du på ett poddavsnitt i veckan har du lärt dig minst 52 nya saker om företagande när året är slut. Helt fantastiskt!


📗 Mitt favvotips oavsett vad du vill lära dig mer om: läs tre böcker om ämnet! Du behöver inte göra det snabbt eller i ett sträck, men kanske kan du läsa Tim Ferriss The 4 Hour Work Week under 10-15 min per dag? Jag har tipsat om flera böcker längre ner i flödet, så välj en av dem och byt ut en stunds scrollande per dag mot att läsa något som tar dig närmare ditt drömliv.


📱Fyll ditt flöde med business-inspo! Även om drömmen kan kännas främmande, bekanta dig med den genom att följa andra som redan arbetar och lever så som du vill göra. Det finns massor av inspirerande youtubers, coacher, experter, influencers, entreprenörer och bloggare som delar sin vardag och kunskap online. Hitta de som inspierar dig, oavsett om det är Bianca Ingrosso, Underbara Clara, Oprah, Tim Ferriss eller någon helt annan.

Scroll to Top