BÖRJA VID SIDAN OM (INSTAGRAMINLÄGG)

Om du aldrig drivit eget tidigare är det lätt att ro att det är ETT stort steg du tar in i en helt ny värld. Men i själva verket handlar det om massor av små steg, vilket både gör det mer begripligt, lättare att dela upp över tid, men också kombinera med din befintliga sysselsättning.

Det finns med andra ord väldigt mycket du kan göra för att börja skapa ditt företag innan det ens är i närheten av att se dagens ljus, registreras hos Skatteverket eller outas för dina vänner och bekanta.

Här kommer förslag på XX saker du kan göra i förväg, oavsett anledning till att du vill smygstartar. För vissa handlar det om att det känns läskigt att göra det “på riktigt”, och då kan det vara skönt att liksom bara testa, prova och nästan leka företagare på fritiden utan krav på att tjäna några pengar eller att någon annan ska se eller tycka något.

Andra sitter fast i avtal med arbetsgivare som förnekar dem rätten att bedriva konkurrerande verksamhet eller någon verksamhet överhuvudtaget, men vet precis vad de vill skapa även om de inte får just nu. Men din arbetsgivare kan inte hindra dig från att göra sakerna på den här listan, och får inte bestämma över vad du tänker på, planerar eller skapar på din fritid. Men genom att börja redan nu kan du lansera allt på en gång när tiden är rätt.

För ytterligare andra gör en hektisk livssituation att det inte är helt praktiskt möjligt att starta upp något nytt just nu. Kanske har du små barn att ta hand och försörja, kanske har din partner precis förlorat jobbet så ni inte har utrymme för några entreprenöriella och finansiella äventyr just nu, eller så har du av någon annan anledning inte tid eller råd att sätta igång “på riktigt” alldeles just nu.

Men du kan ändå följa ditt pirr i små steg, och känna den stora tillfredsställelsen i att du skapar något vid sidan om och tar steg mot din dröm “i smyg”. För det kan du göra varje dag, varje vecka eller varje månad, även om det dröjer fem år innan du släpper ut företaget i världen.

  • Domännamn
  • Instagramkonto + inlägg
  • Texter till hemsidan
  • poddar du skulle vilja gästa
Scroll to Top