Börja vid sidan om (NYSKRIVET)

Kan du befria det du längtar efter att skapa eller göra från pressen att vara din huvudsakliga inkomstkälla? Då uppstår nämligen nya möjligheter och stor frihet.

Jag startade Happy Business utan någon som helst ekonomisk press eftersom jag redan var försörjd genom mitt andra företag. Det gav mig tid och ro att bygga upp det i ett lugnt tempo utan fokus på just omsättning.

I förra inlägget skrev jag om de nästan 2 miljoner mitt andra företag omsatte 2021, men Happy Business omsatte bara 235.000 kr. Att tjäna pengar var inte det viktigaste att börja med, istället fokuserade jag på att bygga varumärke och skapa kännedom om att Happy Business existerar. Det skedde bl.a genom mycket kärlek till det här instagramkontot, en snygg hemsida, och som gästskribent för att stärka min expertstatus som businesscoach.

Efter några månader började jag också erbjuda coaching men marknadsförde det knappt (bortsett från ett kul samarbete med @gomonday.se) och efter ett år landade omsättningen strax under 300k, samt tusentals entusiastiska följare på Instagram, och värdefull synlighet i olika sammanhang.

Trots relativt liten omsättning hade Happy Business en stor finansiell fördel i och med att det inte var min huvudsakliga inkomstkälla – företaget hade därmed i princip inga utgifter! Som kunskapsföretagare är främsta utgiften min egen lön, men jag var ju redan försörjd vilket innebar att nästan alla pengar som kom in i Happy Business under året stannade där. Efter ett år kunde jag istället ta ut 175.000 kr i utdelning, vilket förstås var otroligt trevligt.

Även en ännu mindre sidobusiness kan ge en bra slant extra (t.ex 25.000 till semestern) och vem säger nej till det?

Om du också redan har ett jobb som försörjer dig vill jag verkligen rekommendera att utforska möjligheten att starta eget vid sidan av. När du börjar göra mer av det du vill i lugn och ro vid sidan av, utan press på att försörja dig, finns det utrymme för att prova, lära och växa på ett helt nytt sätt.

De pengar du drar in blir sedan en väldigt trevlig bonus till den lön du redan har, men behöver inte ersätta den.😊


Här kan du läsa om tre uppdrag jag gjorde i början av min företagarbana vid sidan av min ordinarie sysselsättning vid den tidpunkten:

Scroll to Top