LEDTRÅD 5: Vad stör jag mig på?Som du kanske lagt märke till så lever vi inte i en helt perfekt, problemfri värld. Det finns massor av saker som kan bli bättre, som behöver åtgärdas och XXX, och att driva ett företag är bokstavligen att plocka ett av alla problem som finns i världen, räcka upp handen och säga “jag tar på mig att lösa det här ett tag nu”. Det är att ge dig själv ett jobb baserat på de behov och problem som existerar ute i världen.

Det första du fick göra i den här kursen var att leta efter skav i ditt eget liv, och därefter direkt vända på det och fundera på hur du skulle vilja ha det istället. I den här modulen ska vi använda de muskler du stärkte då och göra exakt samma sak, med skillnaden att vi tittar bortanför ditt eget liv, och ut på samhället och världen.

Now, det kan naturligtvis bli väldigt överväldigande om du ska titta på allt elände i världen och fundera på vad du skulle göra åt det, så låt oss istället begränsa oss till de saker som irriterar dig. Som får dig att känna “men åh varför har det gjort såhär det funkar ju jättedåligt” samtidigt som du känner att du hade kunnat göra det mycket bättre. Just det där “jag hade kunnat göra det mycket bättre”, det är bokstavligen en omskrivning för en affärsmodell. Finns det saker som fungerar dåligt i världen – och du kan göra dem bättre – då har du en potentiellt superframgångsrik affärsidé exakt där!

Om du (som jag) har en tendens att automatiskt tänka ganska många steg i förväg så vill jag redan nu hejda dig och påtala att du kan släppa alla tankar i stil med “men jag var inte hur man bygger företag/gör bokföring/får såna kunder/bla bla bla. Allt det är praktiska saker som du kan lösa längre fram (samhället kryllar dessutom av gratisresurser som gärna hjälper dig och lär dig allt du behöver), just nu leker vi bara en liten tankelek som ska lära dig att tänka som en företagare.

Skriv vidare här:

Scroll to Top