Några viktiga inledande ord

Vi leker en tankelek tillsammans du och jag i den här kursen. Det finns ingen press på att hitta din “million dollar Idea” eller ens skapa klarhet över vad du ska jobba med just nu. Vår gemensamma utgångspunkt är att vi har ingen aning, och för att få en aning behöver vi släppa taget om det sättet att tänka för en stund, och istället lära känna dig och dina möjligheter på nya sätt.

Ju mer du vågar släppa taget om prestationen och istället bara leka med de tankar och idéer som jag delar med dig i kursen, desto roligare kommer vi ha och desto mer kommer du upptäcka.

Föreställ dig en sån där anslagstavla som poliserna brukar ha på film, där de först hänger upp alla ledtrådar som de hittar, och sen drar streck mellan ledtrådarna med rött garn. Observera den ordningen: först hitta ledtrådar, sen plocka fram garnet!

På samma sätt behöver du först lära känna dig själv och dina möjligheter och därefter – i en helt separat process – kan du titta på allt du har hittat och börja leta efter samband och brainstorma kring vilka bitar som kompletterar varandra. Men en sak i taget.

Just nu ska vi inte hitta ett jobb eller en affärsidé åt dig, vi ska leka en tankelek. Vi ska gå på skattjakt tillsammans. I slutet av kursen kommer dufå titta på alla skatter du hittat och plocka fram det röda garnet. Men släpp det helt fram tills dess.

Scroll to Top