Skapa en brygga till din dröm

Att skapa en karriärförändring och förverkliga dina drömmar behöver inte ske i ett enda stort jättkliv. Att vi tror det är ofta vad som håller oss tillbaka, för känns det som att du behöver säga upp dig och hoppa ut i ovissheten kommer du förmodligen inte göra något alls. Det blir för läskigt.

Det pratas ju ofta om att ha ett “dayjob” som säkrar försörjningen samtidigt som du jobbar för din dröm vid sidan av, och jag vill komplettera den tanken med ett “bridgejob” som är en brygga till din dröm.

Många befinner sig nämligen i jobbituationer som är så stressiga och ohållbara att det inte finns utrymme för att bygga några drömmar vid sidan om. Antingen är jobbet så stressigt eller tidskrävande att utrymmet inte finns i kalendern, och/eller så är situationen så emotionellt dränerande att det helt suger musten ur dig och energin saknas.

Ett enklare bryggjobb kan då vara ett sätt att skap mer utrymme för dig själv både gällande tid och ork. Alltså att byta till ett jobb som inte kräver att du presterar på topp varje dag och har massor av ansvar.

Det kan kännas som ett steg i fel riktning, men ibland behöver vi ta ett steg bakåt, eller i alla fall åt sidan, för att kunna fortsätta framåt.

Att ha ett jobb som inte kräver allt av dig varje dag ger dig en andningspaus, så du kan vila upp dig samtidigt som du är trygg och försörjd, OCH det ger dig intellektuellt utrymme att fokusera på dina egna grejer.

I många fall går det till och med att förvandla ditt befintliga jobb till ett bryggjobb genom att sluta överprestera, om det är något du tenderar att göra. Sikta istället på att leverera på samma nivå som alla andra, eller bara göra det får betalt för men inte mer. Då kan du lägga den tid och energi som blir över på dina egna drömmar och projekt.

När du känner att du har ork + kontroll över din situation, och redan är igång med att skapa något eget, då är det betydligt lättare att så småningom släppa taget om det gamla och kliva över bryggan helt till andra sidan.

Vad skulle en brygga som skapar utrymme för dina drömmar kunna innebära?

Scroll to Top