Sluta överleverera på ett jobb du vill lämna!

Ett effektivt sätt att frigöra tid och energi i en stressig vardag på en arbetsplats du egentligen vill lämna är detta: sluta överleverera!

Jag coachar ofta personer som ger allt de har (för det är den enda växel de känner till), även om de inte gillar sitt jobb, drömmer om något annat och mest av allt bara vill ta sig därifrån.

Men när du jobbar på högsta växeln varje dag, och dessutom mår dåligt över din situation, då är det inte helt lätt att finna tiden och orken till att göra det som krävs för att ta dig därifrån.

Därför är det första steget att skapa utrymme för förändring, och du kan göra det genom att sluta överleverera. I praktiken kan det till exempel innebära detta:

– Sluta försöka förbättra arbetsplatsen! Du ska ju därifrån, så lägg ingen energi på att rädda ett sjunkande skepp.

– Inga nya idéer! Räck inte upp handen i onödan på möten eller föreslå nya saker/ ta upp nya idéer och förslag. Gör det som krävs för att sköta ditt jobb, men absolut inget extra.

– Inspireras av dina långsammare kollegor. Stör du dig på att andra har en lägre nivå än du är det förmodligen du som är på fel ställe, och de har fattat tempot helt perfekt. Låt dem sätta tempot, följ deras takt, och frigör massor av energi!

Om du inte är van kommer det förmodligen väcka alla möjliga jobbiga känslor att Inte Leverera På Topp (😱) och det behöver du ta uti med – särskilt om din standardmetod för att slippa jobbiga känslor är att prestera!

Lägg en andel av den tid och energi du sparar genom att dra ner tempot på att lära dig mer om känslor. Du kan t.ex boka en coachingsession med mig (skicka ett meddelande så berättar jag mer), läsa böcker om hur känslor fungerar, gå i terapi, lyssna på poddar med experter eller på något annat vis skaffa dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att inte vara konstant jagad av prestationsångest. Det hjälper dig både nu och i den framtid du vill skapa.

Att sänka arbetstempot och samtidigt befria dig från jobbiga känslor frigör enorma mänger tid och energi, som du sen kan lägga på att göra en plan för att säga upp dig och göra det du vill.

Scroll to Top