Om Linnea

Hej! Jag heter Linnea Molander, och för snart ett decennium sedan studerade jag neurovetenskap och lyckoforskning på högskola i tre år. Jag läde mig allt om vad som får människor att må bra + vad som händer när vi gör det. Det visade sig att forskningen är solklar: vi blir framgångsrika! 🤩

Så när jag under studietiden startade företag gjorde jag i princip allting tvärtemot vad som står i de flesta businessböckerna (”kör hårt, kämpa och slit”). Istället tillämpade jag kunskapen från utbildningen, som tydligt säger att det går bra när vi mår bra.

Om det funkade?
Tja, hittills har jag bland annat:

• coachat över 1000 personer
• jobbat som frilansjournalist i flera år (utan journalistutbildning)
• skrivit artiklar i 25+ svenska tidningar + flera internationella
• bloggat hos Aftonbladet och Match.com
• skrivit och gett ut en populär bok (erbjöds förlagskontrakt men sa nej)
• skapat flera källor till passiv inkomst
• synts i Nyhetsmorgon, DN, Metro, ELLE, P4, SvD, Modern Psykologi, Aftonbladet, poddar mm
• lanserat en framgångsrik coachingpodcast
• skapat miljonomsättning i mitt företag

…samtidigt som jag har sovmorgon varje dag, har minst 3 dagars helg varje vecka, och jobbar med något jag tycker är genuint roligt och meningsfullt.

Jag har skapat en platsoberoende livsstil som gör att jag kunnat leva som digital nomad och tillbringa månader i sträck bl.a på Bali och i New York. Och grunden till allt är tillämpad lyckoforskning.

Uppenbarligen är välbefinnande en utmärkt väg till resultat, så när jag ser hur många som sliter med prestationsångest, självtvivel och överbelastning på dysfunktionella arbetsplatser, på bekostnad av den dröm som de trots allt fortfarande bär på, då känner jag att jag måste dela den kunskap jag har om företagande, lyckoforskning och livsdesign.

Den rådande normen kring hur vi lever och arbetar gör uppenbart människor sjuka och olyckliga och så kan vi inte ha det, särskilt inte när det finns betydligt bättre alternativ.

Därför har jag skapat Happy Business och jag är så glad att du hittat hit! Här delar jag allt du behöver veta om vad som får människor + karriärer att blomstra, och hur du skapar ett liv som känns riktigt bra även på måndagar och ger dig gott om tid till mer än bara arbete.

Här kan du kika på ett urval av vad jag haft för mig de senaste åren:

På omslaget till DN
I Nyhetsmorgon
Intervjuer i DN, Metro, ELLE
Podcast med 100k lyssningar
Bok som sålt i 2000+ ex
Firar artikel i Elephant Journal
Ett urval av artiklar jag skrivit
Intervju i SR
Krönikör i tidningen Skriva
En vanlig dag på jobbet
Kontor på Bali
Office of the day

Samarbete med Match.com
Regionmuseet i Kristianstad
Youtubekanal
Några av poddarna jag gästat
Internationella publiceringar
Månadens inspiratör i ELLE
Hello Happiness, blogg hos Aftonbladet
Expertbloggare hos Match.com
Egen blogg

Vill du ha hjälp med att designa ditt liv utifrån vad du drömmer om, tycker är meningsfullt och blir glad av? Läs mer om coaching, fyll på med inspiration och följ Happy Business på Instagram.

Scroll to Top