Prova innan du ger upp!

För många år sedan gick jag en kurs om privatekonomi som gav mig en chockerande insikt: det är inte omöjligt att bli miljonär! Den viktigaste resursen är inte ens pengar utan tid, sen gör ränta-på-ränta-effekten en stor del av jobbet!

Det som verkligen blew my mind när jag förstod detta var att vi har fått lära oss att det är så omöjligt hopplöst svårt att ha mycket pengar att vi misslyckas med det bara för att vi inte ens försöker. Åren går utan att vi blir ett dugg mer eknomiskt trygga, bara för att vi inte förstått att det är möjligt!

Med tiden upptäckte jag att det här gäller inte bara pengar utan även väldigt mycket annat. Förvånansvärt ofta utgår vi från att saker är så svåra att vi struntar i dem utan att ens kolla upp om det stämmer.

Det är som att se en stängd dörr och inte ens testa att dra i handtaget för att ta reda på om den är låst.
Vi bara förutsätter att den är det, och går hem igen.

När jag insåg detta började jag rycka i handtaget på massor av metaforiska dörrar, bara för att göra en reality check och ta reda på vad som faktiskt är omöjligt. 

Det visade sig att det väldigt ofta bara är att kliva på!

I själva verket är det världens lifehack att testa sånt som de flesta utgår från är omöjligt, för konkurrensen är ofta helt obefintlig där. Däremot är den stenhård vid mer “realistiska” möjligheter, vilket i praktiken ju gör dem betydligt mindre realistiska.

Här är några exempel på saker jag trodde var svåra eller omöjliga för att jag ofta hört andra prata om det på det sättet, men som visade sig gå hur bra som helst när jag faktiskt testade:

Jobba som frilansjournalist utan journalistutbildning.

Publiceras internationellt på stora plattformar som Huffpost, Elephant Journal och MindBodyGreen mm.

(Ofta är det bara att googla titel + guest post och skriva ditt inlägg.)

Att medverka som expert i media är betydligt lättare än många kan föreställa sig. Här är jag i studion hos Kärlek i P4 efter att ha mailat redaktionen och föreslagit mig själv som gäst.

Att vara digital nomad var mycket lättare i verkligheten än i mitt huvud. Här är några av mina arbetsplatser genom åren.


Kommer du på dig själv med att tänka att det inte är någon idé – passa på! Du kan räkna med att andra också tänker att det inte är någon idé och därmed inte ens försöker. Det ger dig enorma fördelar när du faktiskt provar!

Chansen är rätt stor att du är den enda som söker det avancerade jobbet, flirtar med hetingen eller föreslår ett samarbete med den stora drömkunden. Ju vildare drömmar, desto mindre konkurrens! Och tvärtom.

Så testa alltid först innan du bestämmer att något är kört. Det minsta du kan göra är att googla din dröm, följa någon på sociala medier som redan gjort det du vill göra, läsa en bok eller maila någon med mer koll och fråga efter tips.

Vilka möjligheter har du avstått från för att du antog att det inte är någon idé? Vilka “omöjliga” dörrar skulle du vilja prova att öppna?

Rulla till toppen